Tyxo.bg counter

Първият у нас Закон за публично-частното партньорство влиза за обсъждане в НС

Jan 26th, 2012

Първият у нас Закон за публично-частното партньорство влиза за обсъждане в пленарна зала през следващата седмица. Това обяви в Плевен председателят на Народното събрание Цецка Цачева. Според нея сега действащото законодателство за обществените поръчки и за концесиите дава възможност на частния бизнес да участва в големи проекти, а новият закон ще създаде по-благоприятни условия за предприемчивите:

“Необходима е по-гъвкава форма, която ни се задава на дневен ред именно от подобни програми, на която станахме свидетели, обсъждайки програмата “Джесика”, когато е възможно, или само представители на частния бизнес, или смесено, или само с публични средства да се участва в такива проекти. Практиката показва, че тогава, когато се убединят усилието на частния инвеститор с публичните средства, представители на общинските власти или на държавата, тогава като че ли има повече взаимно доверие между представителите на властта, най-образно казано, и на бизнеса и нещата се случват по-добре.”

Източник: БНР<< Електронен Бюлетин >> новини и известия за ОП по е-мейл!


Share

.

обществени поръчки, нови промени, ЗОП, агенция, обществена поръчка, портал за обществени поръчки, търгове, публичен регистър, закон за обществени поръчки,  агенция обществени поръчки