Tyxo.bg counter

Обявиха обществена поръчка за нови трамваи

Sep 26th, 2012

Средствата за закупуването им се осигуряват по ОП “Околна среда”

Столичен електротранспорт е обявил обществена поръчка за доставка на двадесет нови трамвая, съобщи в. “Труд”.

Основно изискване е мотрисите да са нископодови, с междуресие 1009 мм. Освен това трябва да бъдат доставени и лесночупливи, бързоизносващи се и други резервни части. В поръчката е включено и диагностично оборудване и специализирани инструменти за поддържане и ремонт на трамваите, както и обучение на служителите, които ще обслужват новите возила.

Прогнозната стойност на поръчката е минимум 40 млн. евро без ДДС и максимум 50 млн. евро, или по около 2,5 млн. евро за трамвай.

Финансирането е осигурено от ОП “Околна среда”. След избора на доставчика мотрисите трябва да бъдат доставени за 24 месеца.

За да участват в процедурата, компаниите трябва да внесат 250 хил. евро гаранция по сметка на “Столичен електротранспорт”. Те трябва да докажат и приходи от продажби за последните 3 г. поне 125 млн.евро. Изисква се кандидатите да покажат възможност за гаранционно поддържане на трамваите у нас чрез собствена или наета база или чрез договор с фирма за сервизна дейност. При оценяването на офертите основна тежест ще има цената -максимум 50 точки, а с до 40 точки ще се оценяват техническите качества на мотрисите.

Срокът за подаване на оферти е до 2 ноември 2012 г.

Източник: http://stroimedia.bg/<< Електронен Бюлетин >> новини и известия за ОП по е-мейл!


Share

.

обществени поръчки, нови промени, ЗОП, агенция, обществена поръчка, портал за обществени поръчки, търгове, публичен регистър, закон за обществени поръчки,  агенция обществени поръчки