Tyxo.bg counter

Нарушения в обществени поръчки на стойност 32,6 млн. лв.

Apr 22nd, 2014
519x333Финансови нарушители са ощетили държавата с 5 млн. лв., установиха инспектори от АДФИ

Общо 102 случая на непроведени или неоснователно проведени обществени поръчки на обща стойност 32,6 млн. лв. са били установени при проверки през първото тримесечие на 2014 г.

За този период финансовите инспектори от Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) са направили общо 128 проверки. При тях за били установени умишлено причинени вреди за близо 5 млн. лв. и са съставени 4 акта за неправомерно изразходвани средства без наличието на съответните документи (начет).

В обсега на плановите инспекции попаднаха електроразпределителни дружества, лечебни заведения, териториални поделения на НОИ, ВиК дружества и други възложители на обществени поръчки, които са били проверени от агенцията за спазването на законодателството в областта на обществените поръчки.

Съставени са общо 624 акта за установяване на административни нарушения през тримесечието. По постъпили в агенцията сигнали са били извършени 77 финансови инспекции и 51 – въз основа на годишния план за 2014 г.

Източник:  iNews.bg<< Електронен Бюлетин >> новини и известия за ОП по е-мейл!


Share

.

обществени поръчки, нови промени, ЗОП, агенция, обществена поръчка, портал за обществени поръчки, търгове, публичен регистър, закон за обществени поръчки,  агенция обществени поръчки