Tyxo.bg counter

Елеонора Николова: При обществените поръчки има огромна корупция

May 3rd, 2012

снимка: Cross.bg

До края на годината БОРКОР трябва да има решения по първата поставена задача, а тя е разработване на интервенционна система от мерки в областта на обществените поръчки.

Директорът на Центъра за превенция на корупцията (БОРКОР) Елеонора Николова потвърди пред БНР, че през обществените поръчки има огромна корупция. Тя съобщи, че до края на годината БОРКОР трябва да има решения по първата поставена задача, а тя е разработване на интервенционна система от мерки в областта на обществените поръчки.

Николова посочи, че ясно и отчетливо се вижда, че корупционните преговори предхождат същинската процедура по обществените поръчки. Нашата работа е да се разположим на входа и да не позволим реализацията на корупцията, допълни тя.

В момента в центъра се обучават над 20 души. В следващите седмици обучението си ще се започнат още 30 души. Към средата на юли ще започне изработването на анализи в БОРКОР.

Според Николова службата трябва да се занимава именно с анализи и с изработване на комплекс от мерки, които да предотвратят и да направят невъзможна корупцията в различните дейности на държавния апарат и общинската власт.

Източник: Inews.bg<< Електронен Бюлетин >> новини и известия за ОП по е-мейл!


Share
Tags: , , ,

.

обществени поръчки, нови промени, ЗОП, агенция, обществена поръчка, портал за обществени поръчки, търгове, публичен регистър, закон за обществени поръчки,  агенция обществени поръчки