Tyxo.bg counter

Една трета от обществените поръчки се обжалват в КЗК

May 19th, 2014

изтеглен файлЕдна трета от обществените поръчки се обжалват. Най-често се атакуват откриването и показателите, заложени от възложителя, както и решенията за класирането на участниците, каза пред журналисти днес председателят на Комисията за защита на конкуренцията Петко Николов, цитиран от БТА.
Оплакванията на компаниите в сферата на конкуренцията са константна величина. Броят делата, които сме имали през 2012 г., сме ги имали и през 2013 г., Той допълни, че от тези данни не може да се прави изводът,че конкурентната среда в България се нормализира.
“Конкурентната среда е резултат не само на усилията на КЗК, но и от правната рамка. Заложени са основите на добра координация между опит и правна рамка”, поясни Петко Николов. В отговор на въпрос Николов каза, че предложението за сливането на КЗК с Комисията за защита на потребителите е в тон с европейския модел. Според него така интересите на потребителите ще бъдат защитени по-добре.

Източник: Dnevnik.bg<< Електронен Бюлетин >> новини и известия за ОП по е-мейл!


Share

.

обществени поръчки, нови промени, ЗОП, агенция, обществена поръчка, портал за обществени поръчки, търгове, публичен регистър, закон за обществени поръчки,  агенция обществени поръчки